Sæsonstart
August - for alle intereserede

 

Hvert år midt i august afholder vi i FDF holstebro 1. kreds et fælles opstarts-arrangement, der er åbent for alle intereserede børn, unge og deres forældre.

 

Arrangementet er en god mulighed for at møde FDF, hvis man gerne vil vide mere og evt. blive medlem i FDF Holstebro 1. kreds. 

 

Derudover er det en god mulighed for at møde hinanden på tværs af aldersgrupperne og på tværs af forældregrupperne.

 

 
Spagettigudstjeneste
Puslinge, tumlinge og pilte

Holstebro Kirke afholder løbende spagettigudstjenester for de mindste.

I starten af hver sæson flytter vi derfor et af vores møder ned i Kirken og Sognehuset,  og deltager i Spagettigudstjenesten, hvor der også serveres et aftensmåltid. 

 
Fælles lodseddelsalg
September - for hele kredsen

 

Hvert år igangsættes salget af FDFs skrabelodder med en fælles salgsdag.

 

Alle aldersgrupper mødes en mandag aften og går rundt i små grupper for at stemme dørklokker og sælge FDF skrabelodderne.

 

Efterfølgende får alle medlemmer et antal skrabelodder med hjem til at sælge til naboer, venner, familie og hvem der ellers gerne vil støtte FDF.

Overskudet fra salget af Skabelodder går ubeskåret til kredsen og vores aktiviteter.

 

Hvert år er indtjeningen ca. 20.000 kr og udgør sammen med en række andre pengeskabende aktiviteter en afgørende del af kredsens økonomi. 

 

 
FDF Seniorfestival
Medio september hvert 2. år - for seniorvæbnere og seniorer
 

FDF Seniorfestival er en musikfestival for unge i FDF, der afholdes på Kongeådalens Efterskole en hel weekend hvert 2. år (ulige år). 

 

Arrangementet give mulighed for, at unge kan opleve en musikfestival i trykke rammer, sammen med ca. 1400 andre unge FDFere.

 

Se mere om FDF Seniorfestival her

 

 
JMV og Efterårshike
Primo oktober - for væbnere, seniorvæbnere, seniorer og ledere

 

JMV og Efterårshike er en hike med konkurencer for unge og voksne i Landsdelen.

 

Gennem en hel weekend konkurerer patruljer på 4-7 personer om at løse en lang række forskelligartede opgaver bedst muligt. 

 

Hvert år mødes vi et nyt sted i landsdelen og overnatter på de lokale skoler.

 

Se mere om JMV og Efterårshike her

 

 
BØF - Børnefestival
Oktober - for puslinge og tumlinge
 

Hvert år sidst i oktober inviterer Hardsyssel Efterskole puslinge og tumlinge fra hele landsdelen til børnefestval. Det er en hel lørdag fuld af sjove og skøre aktiviteter sammen med en masse andre FDFere.  

 
Bål og Balade
Oktober - for pilte
 

Hardsyssel Efterskole inviterer hvert hår alle pilte i landsdelen til et døgn fuld af Bål og Balade. Der er altid masser af hygge og sjove aktiviteter, der bliver lavet dejligt mad over bål og piltene skal overnatte i telt.

BUSK - gudstjeneste
Oktober - for hele kredsen
 

Hvert år sidst i oktober afholdes der BUSK-gudstjenester i hele landet (BUSK står for Børn, Unge, Sogn og Kirke).

 

I FDF Holstebro 1. kreds er vi ikke bare med til at fejre BUSK-gudstjenesten i Holstebro Kirke, men børnene er også med til at lave den.

 

 
 
Kredsweekend
November - for hele kredsen

Kredsweekenden eller juleweekenden er en hyggelig weekendlejr på Venøborg hvor hele kredsen hygger sig på tværs af aldersklasser. Der er masser af julestemning og gode traditioner. 

Væbnermesterskabet
Februar, marts, april og maj - for væbnere, seniorvæbnere og seniorer
 

Væbnermesterskabet er en konkurrence i to dele. Den ene del foregår på nettet og hjemme fra kredsens computer. Den anden del foregår i København og er en lejr med opgaver, poster og meget andet. Begge dele løses i små grupper, som vi kalder patruljer.

Netdelen

Konkurrencen starter allerede i løbet af foråret, hvor patruljen kan besvare opgaver på nettet. Patruljen får et log-in til hjemmesiden, og kan løse de opgaver, som bliver lagt ud på siden. Opgaverne åbner og lukker på forskellige tidspunkter, men patruljen kan følge med på siden og se, hvilke opgaver som kommer og hvilke opgaver, som snart lukker. Opgaverne besvares enten med tekst, et foto eller en videooptagelse. Når opgaven bliver rettet, får patruljen point for besvarelsen.

I løbet af foråret er der to dage, hvor der kommer flere opgaver end normalt. Disse dage kalder vi Hotspots. Her løser patruljerne opgaver på samme tid med alle andre patruljer i landet.

Finalen

Finalen foregår fra onsdag til søndag i Kr. Himmelfartsferien. Her mødes alle patruljer: både dem, som har kæmpet undervejs på Netdelen men også dem, som først starter deres VM op her, for det er nemlig ikke et krav, at patruljen har deltaget på Netdelen. Torsdag, fredag og lørdag løser patruljerne udfordrende og sjove poster og løser mysterier og opgaver. Posterne er spredt ud over hele københavnsområdet, og patruljerne kommer rundt ved hjælp af bus, s-tog og metro, som alle får udleveret billet til. Hver dag får patruljen et kort med nogle poster, som de må løse. Ud over posterne får patruljerne også hver dag udleveret et ark med opgaver, som de kan løse mens de kører i tog eller holder pause.

Hvert år deltager mere end 200 patruljer med mere end 1300 deltagere i Finalen.

I FDF Holstebro 1. kreds elsker vi væbnermesterskabet og bruger derfor meget tid på det gennem i foråret :-) 

Se mere om Væbnermesterskabet her...

 
Fastelavn i Kirken
Februar - for hele kredsen
 

Fastelavns søndag fejrer vi hvert år i Holstebro Kirke med en festlig gudstjeneste med masser af fastelavnsris, udklædning, tøndeslagning og fastelavnsboller. 

Der bliver selvfølgeligt også udelt præmier til de bedst udklædte og udnævnt kattedronninger og -konger.

 
Sing In
Marts - for hele kredsen

FDFs Landsdel 3 inviterer hvert år efter udgivelsen af den nye March og Lejr til Sing In. Vi synger de nye sange så vi kan lære dem godt at kende, og et band spiller til, så det bliver ekstra festligt. 

 
Sogneindsamling
Marts - for hele kredsen
 

Hvert år den 2. søndag i marts er der sogneindsamling over hele landet. Vi vil gerne være med til at støtte op om Folkekirkens Nødhjælps arbejde, og hjælper derfor med indsamlingen i vort lokale sogn.

Det er hyggeligt at gå en tur sammen med mor, far eller dine FDF venner og samtidigt kunne samle penge ind til et godt formål.

 
 
Cykelrally
Maj - for hele kredsen

Hver år i maj afholder vi et cykelsponsorløb hvor alle medlemmer først samler sponsorer, så vi kan samle en masse penge sammen til aktiviteterne i FDF Holstebro 1. kreds.

Derefter træder vi i pedalerne i halvanden time på stierne omkring Holstebro Friskole. Der er altid god opbakning fra forældre, søskende og bedsteforældre der hepper, så vi kan opnå et flot resultat.

Vi samler hvert år ca. 20.000kr sammen - det er penge som er afgørende for, at vi kan lave de fede FDF aktiviteter. 

Blå dag
Juni - for hele kredsen
 

Blå Dag afholdes hver år skiftevis i Jyllands Park Zoo og Ree Park. Entréen er gratis for alle i Blå FDF-skjorter, og udover de sædvanlige oplevelser i en dyrepark, er der også en række sjove FDF-aktiviteter.

 
Sommerafslutning
Juni - for hele kredsen

Det sidste mandagsmøde inden sommerferien er vi sammen hele kredsen. Vi leger og er rundt på forskellige sjove aktiviteter sammen på tværs af aldersklasser.

 
Sommelejr
Juli - for hele kredsen

I FDF har vi en lang tradition for at tage på sommelejr hver eneste sommer. I FDF Holstebro 1. kreds er vi næsten altid på Venøborg i den 2. uge af skolernes sommerfeire.

Det er på sommerlejren vi virkeligt har tid til at dyrke fællesskabet og nyde samværet mellem børn, unge og voksne på tværs af alder. 

 
Landslejr
Juli hvert 5. år (2016) - for pilte, væbnere, seniorvæbnere og seniorer
 

Landslejren er en kæmpe sommerlejr hvor mere end 10.000 FDFere fra hele landet mødes hvert 5. år på FDFs Friluftscenter Sletten, der ligger mellem Silkeborg og Ry ved foden af Himmelbjerget.

 

Landslejren er et sus af fælleskab, friluftsliv, fantasi og leg i 9 dage.

 

Næste landslejr er i 2021.

 

Se mere om Landslejr 2016 her

 

 
 
Udlandstur
Juli hvert 5. år (2014) - for væbnere, seniorvæbnere og seniorer
 

I 2014 var vi i Schweiz på vandretur...